Postkortrejsen 2016

Postkortrejsen 2016

Turen går til Appelmarknaden i Kivik, Sverige

Årets vinder er:

Lene Rask
Nykøbingvej 76C
4990 Sakskøbing

Kivik by minder meget om Sakskøbing. Det er også en fin, historisk købstad og et populært turistmål.  Byen er centrum for Sveriges største frugtavlsdistrikt, med et klima der er yderst velegnet til frugtdyrkning, mildt og solrigt som på Sydhavsøerne. Alene æbledyrkningen lægger beslag på over 800 hektar jord omkring byen.

Kiviks årlige æblemarked afholdes 24. og 25. september i år, dels på havnen i

Kivik, hvor et stort marked folder sig ud, og dels på Æblets hus i Kivik  http://www.kiviksmusteri.se/sv/ hvor man kan få alt at vide om æbler. Her er museum, mosteri, besøgshaver mv.  Æblemarkedet byder på folkeliv og leben med prøvesmagning af årets æblehøst, kåring af det største æble, afsløring af æblekunstværker,  æblekonkurrencer, levende musik, uddeling af årets guldæble mv.

Se program for festivalen her: http://www.appelmarknaden.se/

Hovedattraktionen er den smukke æbletavle på 108 m2. Kunstneren bag tavlen er Emma Karp Lundström.  Der går 35.000 æbler til kunstværket fordelt på 14 forskellige æblesorter. Tavlen vejer 3. tons og æblerne er sat fast på 50.000 søm. Det tager 9 mand og kunstneren Emma en hel uge at ”male” æblerne op på tavlen, som afsløres lørdag d. 24 september kl. 11.30 på torvet i Kivik.

To personer får adgang til disse svenske herligheder;
Overnatning med morgenmad på Kiviks Hotell Konferens och Spa i hjertet af Kivik by.

  • Fri entré  til alle festival arealer
  • Adgang til den traditionsrige æblemiddag lørdag aften – en lækker og meget underholdende middag på torvet i Kivik.
  • Transport er ikke inkluderet i opholdet

For at vinde rejsen  skal du udfylde et frugtfestival postkort, som fås på de fleste turist destinationer på Lolland-Falster fra medio juli måned . Du kan også få et postkort fra en af de rullende armbåndsvogne på Sydhavsøernes Frugtfestival. Postkortet skal udfyldes med navn, adresse, tlf. og mail, og afleveres i postkortindkastet ved scenen på festivalen.  Vinderen af rejsen udtrækkes søndag kl. 15.00.