Årets tema – Madam Mangor

Dette års frugtfestival tegner lige så godt som de første 10 – måske er der endda lidt mere frugt at smage på, fordi sommeren er så varm og solrig, at alt modnes tidligere end sædvanligt.

Der er to store nyheder i år – Sydhavsøernes Historiske Kagebord – og et festivalmagasin med gode historier og opskrifter med bær og frugt.

 

Madam Mangor

Festivalens gennemgående tema for i år er Madam Mangor.  Hun står for mange som indbegrebet af kogebogen fra dengang, husmødre kunne sylte og henkoge.

De traditioner er blevet populære igen, og vi vil naturligvis sørge for, at du kan finde ekspertise i syltning af bær og frugt og gamle husmoderlige dyder som at undgå madspild – og endda købe historiske kager direkte fra Madam Mangors univers.

 

Ingen festival uden kokke

Kokkedysten med lokale top kokke fra Sydhavsøerne, bliver i år over flere heats, og vil bestå af smagsprøveuddeling til en sluttet kreds af publikummer og et forrygende sceneshow – hvor kokkene skal vise fingerfærdighed, og bliver testet på deres viden om lokal frugtavl. Dermed vil konkurrencen strække sig over hele dagen, hvormed endnu flere kan komme til at se kokkene i aktion.

I alt ni restauranter skal dyste med tre kokke fordelt på tre heats. Det hele ender med en samlet konkurrence vinder.  Kokkene får 30 minutter til at fremtrylle 75 lækre hovedrets anretninger, som selvfølgelig skal lægge vægt på at anvende frugt i retten. Restauratørerne på gerne må have bakket op til dette hjemmefra, men anretningerne skal præsenteres og være lune ved aflevering. 75 nøje udvalgte personer fra festivalens mange gæster får mulighed for at smage på og bedømme de skønne retter. Derpå skal kokkene også battle på frugtscenen på viden om lokal frugt og på en teknisk udfordring udi frugtens univers…

 

Kvalitetslækkerier

Vi har naturligvis sørget for, at der kommer en masse udstillere med fantastiske kvalitetsprodukter, så der er en masse lækkerier at smage på og købe med hjem med et rigt udvalg af lokale varer.

 

Stil sulten

Der er – også som vanligt – flere boder med fantastiske fødevarer, bl.a. vores egen festivalpølse, lavet af lokale grise, æble og timian.

 

Årets konkurrence

På årets postkort kan man vinde et ophold for to med gourmetmiddag på det nyrenoverede Hotel Saxkjøbing.