Sydhavsøernes Kagedyst

Et gigantisk kagebyggeri, og en fotodyst for amatører.

I anledning af Sydhavsøernes Frugtfestival fejrer 10 års jubilæum i år, bygger de dygtigste elever fra Konditorfagskolen ZBC i Ringsted en gigantisk frugtkage i mange etager, samtidig med at man kan være med i kageværkstedet, som er åbent for alle med hjerte for gode og saftige kager.

Der er masser af mundvandstrækkende smagsprøver undervejs, ligesom der løbende er præsentationer  – som f.eks. eksempler på hvordan man puster sukkerpynt med isomalt, rører en kagecreme der ikke flyder ud af kagen.. kort sagt man kan gå hjem med en masse bagetricks og fifs, samt ideer til nye frugtkager.

 

Stemningsbilleder fra kageeventen på sidste års festival, hvor vinder af Sydhavsøernes Kagedyst 2016 blev , Rasmus Pape Selsing, konditorlærling i Andersen Bakery, København.

FOTODYST FOR AMATØRER

Sakskøbing Frugtfestival, Sakskøbing Kirke og Foto-kartellet indbyder til fotokonkurrence under årets frugtfestival.

Kokurrencen er inspireret af egnens rige spisekammer af frugt og grønt.

Kom og vær med til en fotografisk udfordring. Alle kan deltage, uanset udstyr og erfaringer, det eneste der gælder her, er lysten til at være med. forudtilmelding er ikke nødvendig, bare mød op – det er gratis at deltage!  Du  melder dig til på Foto-kartellets stand, som ligger lige i starten af Kirkestræde i enden op mod torvet.

Foto-konkurrencen starter  kl. 11:00 lørdag den. 16. september,  hvor sløret løftes for den første times emne afsløres. Kl. 12:00 afsløres den næste times emne, og sådan fortsætter det helt frem til kl. 14:00 hvor det 4. og sidste emne afsløres. Det hele forgår på fotokartellets stand.
Du bestemmer selv om du vil være med i alle 4 emner eller om du blot ønsker at deltage i nogle af dem.
Det eneste du skal have gjort inden du går ud med kamera/mobiltelefon mv. og fotograferer er at have fået emne, samt deltagernummer på foto-kartellets stand.

Når du er færdig kommer du tilbage på standen, hvor folk fra Fotokartellet læser billederne ind fra dit hukommelseskort , som du selvfølgelig får tilbage igen.
Mobilbilleder skal sendes til os, vi viser dig naturligvis hvordan og hjælper dig. Hver deltager må deltage med et billede pr. emne.
Alle billederne samles derefter sammen og printes, så de er klar til udstillingen i kirken allerede om søndagen.

Billeder til konkurrencen skal være indleveret senest kl 17:00.

Vær med til at afgøre dysten – stem på dit favoritfoto

Søndag i Sakskøbing kirke kan alle de kreative løsninger på dette års fotoudfordringer ses. Publikum har her mulighed for at stemme på netop de billeder, de mener fortjener at vinde i de respektive emner. Når publikum har afgivet deres stemmer, tager en stab af professionelle dommere over, og udvælger deres favoritter.

Vinderne af  dette års fotokonkurrence i de respektive emner, kåres på scenen søndag eftermiddag kl. 14.30.

Se mere på http://www.fotokartellet.dk/frugtfestival-2017/

Følg med på Instagram: @sydhavsoernesfrugtfestival

Følg med på Facebook: @frugtfestival