Sydhavsøernes Kagedyst

Et gigantisk kagebyggeri, og en spændende kagedyst  for 6.-klasser, og en fotodyst for amatører.

I anledning af Sydhavsøernes Frugtfestival fejrer 10 års jubilæum i år, bygger de dygtigste elever fra Konditorfagskolen ZBC i Ringsted en gigantisk frugtkage i mange etager, samtidig med at 6.klasser fra Nakskov,  Sakskøbing og Nykøbing F. dyster om at vinde FRUGTFESTIVALENS KAMP.

Der er masser af mundvandstrækkende smagsprøver undervejs, ligesom der løbende er præsentationer på frugtscenen – som f.eks. eksempler på hvordan man puster sukkerpynt med isomalt, rører en kagecreme der ikke flyder ud af kagen.. kort sagt man kan gå hjem med en masse bagetricks og fifs, samt ideer til nye frugtkager.

Konkurrencen for skoleklasserne er et samarbejdsprojekt ml. Konditorskolen,  Frugtfestivalen og  Sakskøbing Madskole. Det er en dyst, hvor de mest motiverede og bageglade eleveri 6.klasse  fra skoler i byerne Nakskov, Sakskøbing og Nykøbing kan blive udtaget til at deltage.  Eleverne mødes i madskolen og gennemgår en regulær træningslejr, sammen med faglærer fra konditorskolen, inden de skal præstere deres fælles bud på en suveræn vinderkage, når kagedysten løber ad stablen på festivalen søndag d. 17 september.

 

Stemningsbilleder fra kageeventen på sidste års festival, hvor vinder af Sydhavsøernes Kagedyst 2016 blev , Rasmus Pape Selsing, konditorlærling i Andersen Bakery, København.

 

FOTODYST FOR AMATØRER

Sakskøbing Frugtfestival, Sakskøbing Kirke og Foto-kartellet indbyder til fotokonkurrence under årets frugtfestival.

Kokurrencen er inspireret af egnens rige spisekammer af frugt og grønt.

Kom og vær med til en fotografisk udfordring. Alle kan deltage, uanset udstyr og erfaringer, det eneste der gælder her, er lysten til at være med. forudtilmelding er ikke nødvendig, bare mød op – det er gratis at deltage!  Du  melder dig til på Foto-kartellets stand, som ligger lige i starten af Kirkestræde i enden op mod torvet.

Foto-konkurrencen starter  kl. 11:00 lørdag den. 16. september,  hvor sløret løftes for den første times emne afsløres. Kl. 12:00 afsløres den næste times emne, og sådan fortsætter det helt frem til kl. 14:00 hvor det 4. og sidste emne afsløres. Det hele forgår på fotokartellets stand.
Du bestemmer selv om du vil være med i alle 4 emner eller om du blot ønsker at deltage i nogle af dem.
Det eneste du skal have gjort inden du går ud med kamera/mobiltelefon mv. og fotograferer er at have fået emne, samt deltagernummer på foto-kartellets stand.

Når du er færdig kommer du tilbage på standen, hvor folk fra Fotokartellet læser billederne ind fra dit hukommelseskort , som du selvfølgelig får tilbage igen.
Mobilbilleder skal sendes til os, vi viser dig naturligvis hvordan og hjælper dig. Hver deltager må deltage med et billede pr. emne.
Alle billederne samles derefter sammen og printes, så de er klar til udstillingen i kirken allerede om søndagen.

Billeder til konkurrencen skal være indleveret senest kl 17:00.

Vær med til at afgøre dysten – stem på dit favoritfoto

Søndag i Sakskøbing kirke kan alle de kreative løsninger på dette års fotoudfordringer ses. Publikum har her mulighed for at stemme på netop de billeder, de mener fortjener at vinde i de respektive emner. Når publikum har afgivet deres stemmer, tager en stab af professionelle dommere over, og udvælger deres favoritter.

Vinderne af  dette års fotokonkurrence i de respektive emner, kåres på scenen søndag eftermiddag kl. 14.30.

Se mere på http://www.fotokartellet.dk/frugtfestival-2017/

Sydhavsøernes Kagekamp for 6.klasser

En kagekonkurrence for 6. klasser i samarbejde med konditorskolen ZBC i Ringsted og  Sakskøbing Madskole.

Motivationen og ideen bag konkurrencen er, at få eleverne til at tage ”sydhavsfrugten” til sig, dvs. de varmekrævende frugter som pærer, blommer og figen, som modner til perfektion på Lolland, Falster og øerne i august og september.

Råvare krav: Varmekrævende frugter i sæson fra sydhavsørnene, marcipan,  chokolade og masser af lækre mejeriprodukter.

Deltagere:  6. klasses elever fra Nakskov, Sakskøbing og Nykøbing F.

Kagen skal kunne anvendes til: En dessert eller kage til kaffen. Sigtet for konkurrencen er at eleverne laver en kage der først og fremmest smager godt, men som også fremhæver frugten fra Sydhavsøerne på smukkeste vis.

Holdbarhed: Anretningen skal kunne stå i længere tid fra  kl. 12:00 til kl. 15:00. Ikke bagte elementer er tilladt f.eks.  kompotter, gelér, el. div. cremer.

Scenepræsentation: Eleverne mødes i konkurrenceteltet. Hvert by-team fra de 3 byer bager deres kage som de har designet på træningslejren i madskolen ugen før. Nogle kagekomponenter kan være lavet af konditorskolen på forhånd  – selvfølgelig i aftale med eleverne – af tidsmæssige årsager. Eleverne skal samme præsentere deres bud på vinderkagen på frugtscenen, dvs. de skal forklare og beskrive deres tanker for valg af ingredienser, komposition, pynt og smag.

Hvert by-team laver 5 kager – en til dommerne, en til foto og 3 til at dele ud til publikum!

 

Tema Sakskøbing bager og pynter op fra kl. 8.00 – 10.00 Præsentation kl. 10.30 på frugtscenen.

Team Nykøbing F. bager og pynter op fra kl. 10.00 – 12.00 præsentation på frugtscenen kl. 12.30

Team Nakskov  bager og pynter op fra kl. 12.00 – 14.00 præsentation kl. 14.30 på Frugtscenen

Afgørelse: Kl. 15.00 bedømmer dommerene de 3 kager og udpeger vindererteamet.

 

Dommere – se sidste års dommere her:

Dette års dommere afsløres i en pressemeddelelse 15. august.

 

STOR tak til vore sponsorer  ODENSE MARCIPAN, KØBENHAVNS KONDITORLAUG OG ARLA

Følg med på Instagram: @sydhavsoernesfrugtfestival

Følg med på Facebook: @frugtfestival