Sydhavsøernes Kagedyst

Sydhavs frugtstemning og spændende kagedyst

Vinder af Sydhavsøernes Kagedyst, Rasmus Pape Selsing, konditorlærling i Andersen Bakery, København.

Rasmus er uddannet bager, del af det danske bagerlandshold og repræsenterer Danmark ved EM i 2017 i Frankrig

Fire af de dygtigste konditorelever, fra  ZBC i Ringsted, var i hård konkurrence under Sydhavsøernes Frugtfestival. Festivallens gæster fulgte interesseret med, da Claes, Rasmus, Kevin og Katrine kom med deres bud på en Sydhavs-frugttærte.

Temaet var marcipan og selvfølgelig frugt af den lokale slags. Deltagerne havde øvet sig grundigt på deres kager, som de selv udviklede til konkurrencen, hvilket afspejlede sig i flotte og lækre kreationer. Hver især skulle konditoreleverne præsentere deres frugtkage på festivallens scene foran dommerpanelet, der bestod af branchens skarpeste folk. Tobias Hamann fra Den Store Bagedyst var konferencier, og spurgte nysgerrigt ind til de krævende teknikker og store kreativitet, som eleverne viste i deres kager.

Det var et tæt løb, men sejren løb Rasmus med, der havde lavet en æblekage med friske æbler, som han navngav ”Sydhavs Æbledrøm”. Få point skilte deltagerne ad, men selv de små marginaler tæller i en konkurrence som denne. Udover æren vandt Rasmus en tur til New York, hvor han skal deltage i et forløb på Claus Meyers nye bageri på Grand Central Station

Download opskriften på vindertærten her

Sydhavsøernes Kagedyst

En kagekonkurrence for konditorelever på ZBC, Danmarks konditorskole.
Søndag den 18 sept.

Motivationen og ideen bag konkurrencen er, at få eleverne til at tage ”sydhavsfrugten” til sig, dvs. de varmekrævende frugter som pærer, blommer og figen, som modner til perfektion på Lolland, Falster og øerne i august og september.

Råvare krav: Varmekrævende frugter i sæson fra sydhavsørnene, marcipan og chokolade

Deltagere: 5 sidste års elever fra ZBC  – Danmarks eneste Konditorfagskole

Dommere:

  • Oldermanden i Københavns Konditorlaug, John Jønsson
  • Landstræner for det danske bagerlandshold, Kasper Hansen
  • Dessertblogger og dessertskribent Maja Ambeck Vase
  • Konditor og dessertkok, Markus Grigo
  • Konditor og bager, Anni Poulsen Steens Bageri i Nykøbing F.

Vært for konkurrencen: Kageeventyrer  og dessertblogger Tobias Hamann

Produktkrav: 2 tærter el. bagt kage hvor i frugt indgår. Eleven skal præsentere sin kage på scenen, dvs. kunne forklare og beskrive sine tanker for valg af ingredienser, komposition, pynt og smag.

En kage skal fungere som skuekage, en kage skal dels dommere, men også publikum smage.

Kagen skal kunne anvendes til: En dessert eller kage til kaffen. Sigtet for konkurrencen er at eleverne laver en kage der først og fremmest smager godt, men som også fremhæver frugten fra Sydhavsøerne på smukkeste vis.

Holdbarhed: Anretningen skal kunne stå i længere tid fra  kl. 12:00 til kl. 15:00

Ikke bagte elementer er tilladt f.eks.  kompotter, gelér, el. div. cremer.

Tag højde for at kagerne ikke kræver køl.

Forberedelse: Eleven har 3 timer søndag fra kl.  08:00 -11:45

Scenepræsentation:
Kl. 11:45- 12:05    1. deltager præsenterer
Kl. 12:05 – 12:25     2. deltager præsenterer
Kl. 12:25 – 12:45     3. deltager præsenterer
Kl.12:45- 13:05     4. deltager præsenterer
Kl. 13:05- 13:25     5 deltager præsenterer

Konkurrencen afholdes i et samarbejde mellem Konditorfagskolen og Sydhavsøernes Frugtfestival

STOR tak til vore sponsorer  ODENSE MARCIPAN.

Anni har taget en lidt anderledes vej ind til konditorfaget. Hun er udlært slagter, og har været selvstændig slagtermester i 10 år. For 8 år siden havde hun lyst til prøve noget helt andet.
Hun har lavet kager hos os lige siden, hun er meget lærenem, kreativ og arbejdsom, lige hvad vi havde brug for i vores bageri.
Anni har været på  konditor kurser på skolen i Ringsted og på Odense marcipan.

Følg med på Instagram: @sydhavsoernesfrugtfestival

Følg med på Facebook: @frugtfestival