Frugtbattle

En dyst på viden, fingerfærdighed og velsmag for Lokale bagermestre, slagtere og frugtavlere.

 

Konkurrencen er delt i to dele, en konkurrence på velsmag som afholdes i konkurrenceteltet stand nr. 37 foran Torvet 10, og en på fingerfærdighed og viden på Frugtscenen som står Torvet 2, stand nr. 41.

Festivalen har i år inviteret nogle af de dygtigste fagfolk på Sydhavsøerne til en sveddryppende og underholdende kollegial konkurrence. Alt sammen for at hylde frugtavlen på Sydhavsøerne, men bestemt også for at vise publikum bud på, hvordan frugterne kan bruges i bagværk og i slagterøjemed. Tre af egnen fremmeste frugtavlere inviteres til at dyste om hvem af dem der har de bedste pærer i sæson.

 

Første del af konkurrencen:

Her vil hver konkurrencedeltager bestræbe sig på at vinde publikums hjerter gennem en smagstest, hvor 75 publikummer smager sig gennem bagermestres bud på ”Bedste pæretærte lavet af danske pærer i sæson”, eller hvem af de tre inviterede slagtermestre der laver ”Den bedste æblegrillpølse”. Vi runder konkurrencen af med at tre frugtavlerne præsenterer deres bedste bud ”Bedste pærer i sæson”. Denne del af konkurren-cen afgøres vha. af stemmesedler uddelt til 75 heldige smagsdommere.

 

Er du frisk på at være smagsdommer i Sydhavsøernes Frugtbattle, skal du henvende dig i festivalens konkurrenceteltet stand nr. 37, Torvet 10, i tidsrummet ml. kl. 10.00 – 12.00 og få udleveret en stemmeseddel.

Alle interesserede er velkommende – så længe pladser haves.

 

Anden del af konkurrencen:

Her vil de tre bagermestre, slagtermester og frugtavlere deltage i en forrygende dyst på frugtscenen.

De får hver især en sjov, faglig udfordring, som de skal løse på tid, efterfulgt at en række spørgsmål gående på vide om lokal frugtavl samt er par faglige spørgsmål inden for faget.

Denne del af konkurrencen afgøres ligeledes på point.

Den bagermester, slagter eller frugtavler der opnår flest points, vinder sin kategori, og hædres på behørig vis på Frugtscenen efterfølgende.

 

Smagskonkurrencen afvikles i tidsrummet 13.20 – 13.50 i konkurrenceteltet og færdighedskonkurrencen kl. 14.00 -14.30 på Frugtscenen.