guldborgland most

Publikums Favoritmost 2017

Publikums favoritmost 2017

Vinderen af mostkonkurrencen på frugtfestivalen i år – og det er 5. år vi kårer Publikums favoritmost – blev Guldborgland Frugtplantage, ved indehaver Lars Skou Hansen, med en most lavet på Gasa Nord Grønt pakkeri- og mosteri i Sakskøbing.

Vindermosten blev Single Cox Most. Den smager simpelthen bare lækkert, intenst af æbler og med en relativ lang eftersmag. Det er første gang Guldborgland vinder mostkonkurrencen, og som billederne afslører var det en stolt repræsentant for vindermosten, der modtog festivalens hæder til producenten, et forsølvet æble i kæde. Smykket er lavet af Sakskøbing Guld-Sølv & Ure, og er et unikt smykke, men der er guldsmedeforretningen selv, på Sakskøbing hovedgade, der har lavet en serie af dem, og de kan stadig købes i forretningen.

 

Her er producentens ord om sin vindermost:

SingleCoxMost

Single CoxMost er fremstillet udelukkende af udvalgte Cox fra vores egen plantage.

æblerne har fået lov at sidde på træerne længst muligt for at få højst muligt indhold af smagsstoffer.

Alle æbler til denne most er håndplukkede fra træer, der er dermed ikke brugt opsamlet eller frasorteret industriæbler.

Alle vores æbler er dyrket efter konceptet GlobalGAPP, en certificeret dyrkningsmetode , som kontrolleres af Plantedirektoratet.

Mosten er skånsomt pasteuriseret ved aftapning, så holdbarhed er minimum 14 mdr fra tapning.

Mosten opbevares svalt, frostfrit og ikke i direkte sollys, præcis som du ville opbevare en god flaske vin!

 

Guldborgland Frugtplantage sælger i øvrigt 3. forskellige moste under Guldborgland mærket: CoxMost, LuksusMost, GuldborgMost.

Mosten kan købes i Gårdbutikken på Sakskøbing torv, eller i producentens egen gårdbutik Vigsnæsvej 36, 4862 Guldborg eller hos Gasa Nord Grønt, Elvej 15 i Sakskøbing  www.aeblemosteriet.dk

 

Et par ord om Guldborgland Frugtplantage:

 

Guldborgland Frugtplantage er beliggende på Sydhavsøen Lolland, – i det nordøstlige hjørne -, tæt på  både Guldborgsund og Smålandsfarvandet.

Frugtplantagen er omkranset af den smukke danske bøgeskov på 3 sider, og er kun et godt æble-kast  fra selve Guldborgsund.

Her , tæt på  de indre farvande, er klimaet særligt mildt med tørre, lune, solrige  sommer- måneder og milde vinterforhold. Allerede i 1950érne tog dyrkningen af frugt på denne egn fart.

Mange typer af frugt og bær er blevet dyrket på plantagen – i dag dyrkes fortrinsvis æbler, pære, korn og sukkermajs, men tilbage i 1950érne var der også en produktion af ferskner!!

Guldborgland Frugtplantage blev startet i slutningen af 40érne, som en underafdeling af Vejen Margarinefabrik, som havde en produktionsafdeling i Nykøbing F.

I 1969 købte Helmer Hansen, frugtplantagen, og den er siden drevet som en familie-drevet virksomhed.

Helmer havde rødder i det traditionelle landbrug, men blev allerede som ung landmand i 50érne fascineret af æbledyrkning, og startede sin første plantage dengang .

I 1984, efter endt uddannelse som Frugtavler, overtog Lars plantagen fra sin far, og dermed også gradvist ansvaret for driften.

Der er i tidens løb dyrket mange specielafgrøder på plantagen, men i dag ligger fokus på æbler, pærer og sukker-majs. Fra 2006 har plantagen haft produktion af most fra egne æbler og med den intention af lave den bedste most der kan tilvejebringes af de bedste æbler!

Praktisk information til udstillere og gæster

Plantegning festivalområder 2017 final

Program 2017 korrektur Final

 

Standplads under 20 m2 med max. 4 meter facade uden telt: 1500,- ekskl. moms.
Standplads over 20 m2 med 5 meter facade uden telt: 2500,- ekskl. moms.
Berliner Markedsstade med 4. facademeter incl. Stadeafgift; 2500,-
Standplads i hvidt vejr og vindsikret pvc-telt med 3 meter bordplade og mulighed for at hænge egne reklamer op på bagvæg: 3.900,- ekskl. moms.

Stadepladserne sættes op fredag d. 15. september om formiddagen og kan benyttes samme dag fra kl. 15:00. Prisen inkluderer ikke tyveridækning, men der er hundevagt fredag og lørdag nat fra kl. 20:00 – 07:00

 

Download for restauratører og madhåndværkere der ønsker at sælge mad/take away på festivalen

Udstillerinvitation madhåndværkere og restauratører 2017

Tilmeldingblanket for restauratører og madhåndværkere 2017

 

Download for producenter, frugtavlere mv. der ønsker at have en salgsstand  på festivalen

Udstillerinvitation til producenter og frugtavlere 2017

Tilmelding Frugtfestival.prod_fin.2017