Frugtens univers

Smag og udforsk

Gå på opdagelse i frugtuniverset, stedet hvor alle der interesserer sig for, eller bare elsker frugt kan få ny viden og svar på spørgsmål om frugt!

  • Dyk ned i Sydhavsøernes frugtavlshistorie, se eksempler på gamle sorter fra egnen.
  • Lær om kunsten at pode et æbletræ, hvordan man med en skarp podekniv kan sætte nye sorter på grundstammer eller om hvordan man med æblekerner kan få helt nye æblesorter.
  • Mød frugtdoktorerne, tre af Danmarks skarpeste på området frugt og frugtviden.

Maren Korsgaard, arbejder til daglig som akademisk medarbejder på Københavns Universitet indenfor frugtforskning og som frugt- og bærrådgiver i Økologisk VKST. Har bl.a. udgivet Politikens håndbog i beskæring, samt en god håndfuld fagbøger om frugt og bær. Driver privat en mindre, økologisk frugtplantage, Lærkehøj ved Regstrup.

Hanne Lindhard Pedersen, Specialkonsulent på Gartnerirådgivningen indenforKernefrugt, Økologi og praktisk dyrkning og seniorrådgiver på Aarhus Universitet, Institut for Fødevarer, tidligere Associate Professor på Århus Universitet. Hanne er medforfatter på bogen Frugt og Bær udgivet på Landbrugsforlaget.

Birgitte Pedersen, faglært frugtavler, uddannet hortonom, mangeårig medarrangør af Æblets Dag på Fejø. Til daglig kvalitets- og fagkonsulent hos Danske FrugtAvlere (Gasa Nord Grønt).

Frugtdoktorerne svarer gerne på spørgsmål om frugt, frugtdyrkning, plantesygdomme, nyttedyr, skadedyr, sorter mv. Har du et æbletræ i haven, som giver dejlige frugter, men du aner ikke hvad sort det er, så er det her du kan få svar.

Medbring nogle frugter og spørg.

CELF Anlægsgartnerafdeling ruller sig ud;

Skolens elever og lærer viser hvordan man kan sammensætte frugttræer og frugtbuske med blomster og fliser til en fin lille frugthave på få kvadratmeter. Som gæst er du meget velkomme til at spørge ind til vækstbetingelser og planternes egenskaber, og lære tricks til anlæg af mere frugt i privathaven.