Børnekøkken i Sakskøbing Madskole

Velkommen til masser af frugtsjov i  køkkenet på Sakskøbing Madskole

æble bider i kniv JV villas laver mad  mads og børn laver mad

Der står masser af frugttræer i privathaverne – de står og smider deres modne frugter på græsplænen – tit bliver de samlet op og brugt, men alt for ofte glemmer vi at bruge dem. Det gør vi noget ved  under frugtfestivalen på skolen. Der er nemlig masser af muligheder for at bruge dem – let og lige til –  og så smager nedfaldsfrugt super godt, det er nemlig det man kalder for træmoden frugt, som har fået lov til at udvikle al den modenhed og aroma frugten kan i løbet af en lang dansk sommer.

 

Lørdag den 16.   Lav frugtjuice og frugtkager  på FARS KØKKESKOLE

Inden far skal slå græsplæne, så kan han godt lide lige at samle nedfalden frugt med ungerne. Så kan ungerne nemlig juice en iskold drik og bage en lækker frugttærte til far, når han kommer svedende ind efter overstået græsslåning. Der er dermed dømt  “Frugt i fejemøget” når FARS KØKKENSKOLE ruller sig ud med lækre frugtsafter i sjove farver, og de lækreste omvendte frugtkager – Tarte Tatin  –  i madskolen hele lørdagen.

Det handler kort sagt om madglæde og fællesskab i køkkenet, så kom og vær med til at juice og bage på pande. Det er crazysjovt og energifyldt. Alle aldre er meget velkomne. Børn kan være med i køkkenet med eller uden en forælder, eller man kan være med på en kigger  – under alle omstændigheder kan  man smage på sagerne og forhåbentligt få lyst til at gå hjem og finde noget lækker nedfaldsfrugt – og måske tilmelde dig Fars Køkkenskole.

se mere her: http://sakskobingmadhus.dk/kursus/fars-koekkenskole/

 

Søndag den 17. Mød Meyers Madhus i Madskolen – Vær med på en runde Kulinarisk Fritidsordning 12.00 – 15.30 

hjerteravioli  Ravioli2               CB4 CB5

3,5 timers løbende workshop. Børn i alle aldre komme løbende være med kig ind og få en på madopleveren…!

Vi prikker til din nysgerrighed og vækker din madglæde, og giver dig lyst til at være med i køkkenet og smage på nye ting, som du måske ikke ellers ville have smagt. Det handler om at du får en super dejlig madoplevelse, der giver dig mod på at gå i køkkenet og laver masser af dejlige, sunde og tæske lækre  retter. ….

På Kulinarisk Fritidsordning arbejder du altid med gode friske råvarer, fra hele fisk, blåmuslinger til de bedste nyhøstede lokale grøntsager.  Du lærer gennem det du gør, og gennem snakken med dine gruppemedlemmer over gryderne – og du har det først og fremmest sjovt. Hver gang slutter Kulinarisk Fritidsordning med et fælles måltid, hvor børnene selv er værter.

På workshoppen  i madskolen under frugtfestivalen vil du kunne prøve at lave den lille sjove pasta med  fyld også kaldet ravioli – Vi laver en frugtfestival-special hvor fyldet er æble, jordskok, bacon og timian. Vi fylder og samler inden vi koger. De nylavede velsmagende ravioli bliver til sidst serveret med brunet smør.

VI glæder os til at se rigtigt mange børn i Madskolen – se mere om Kulinarisk Fritidsordning i Sakskøbing Madskole her: