opdateres løbende…

Lørdag

Kl. 10:00 Stande og boder åbner for salg

Kl. 10:00 – 10:30 Tambourorkestret spiller op – slutter foran Frugtscenen

Kl. 10:30 Claus Meyer, Formand for Foreningen Sydhavsøernes Frugtfestival åbner festivalen

Kl. 10:45 – 11:00 – Madam Mangor, Skuespiller Ellen Dahl Bang, underholder med kokkekneb og tricks fra 1800 tallets frugtkøkken, hvor intet gik til spilde og madspild var et ukendt fænomen.

  1. 11.15 – 11.30 Principperne for Sydhavsøernes Frugtbattle 2018 præsenteres på scenen

Kl. 11:30  Første heat i Frugt Battlen – 3 lokale restauratører battler på, hvem der kan præsentere den bedste frugthovedret, på fingerfærdighed på at lave en frugtdessert, og på viden om anvendelse af frugt i mad og desserter.

  1. 13.00 Andet heat – 3 lokale slagtermestre batler på hvem der laver den bedste æblepølse, på at lave flest æblepølser på tid, og viden om lokale kødproducenter og æblesorter.

Kl. 14.30 Tredje heat – 3 lokale frugtavlere batler på, hvem der har de bedste blommer i sæson, ved mest om lokal og national frugtavl, og på hvem der er bedst til at smadre blommer fra blommekanonen.

 

Søndag

Store bagedag. Hvad passer bedre sammen end kage og frugt. Vi er glade for at Danmarks eneste konditorskole igen i år er med på festivalen, som en af de gennemgående aktivitetsstande, hvor festivalen mange gæster bl.a. kan se sukkerkunst på højt niveau, og lære hvordan man laver en brøddej på basis af vildgær fra frugt. Skolens viser også grundprincipper for hvordan man forholdsvist let og meget elegant pynter en basis æblekage op til en flot frugtkage.

Den prisvindende bagermester Pabst fra Maribo, viser og fortæller om historiske kager på scenen, mensen af  Meyers mest erfarne bagermestre viser pæresnitter og kunsten af rulle en kanelsnurrer på scenen. Børn er meget velkommende til at hoppe op på scene og være med.